Achtergrondinformatie
![]()
Turkse en Marokkaanse eetcultuur
Informatie over eetcultuur, veelgebruikte producten en handvatten voor een gesprek over overgewicht.
Online, kan geprint worden
Voedingscentrum
![]()
De Schijf van Vijf voor diverse eetculturen
Checklist en voedingsadviezen voor mensen met Turkse, Marokkaanse en Surinaamse (zowel Creoolse als Hindoestaanse) achtergrond.
Online te raadplegen
Voedingscentrum
![]()
Biedt handvatten bij de leefstijladvisering aan en motivering van patiënten met vragen, risicofactoren en chronische ziekten.
NHG
![]()
Geeft richtlijnen voor advisering en motivering van patiënten met risicofactoren of chronische aandoeningen waarbij voldoende lichaamsbeweging van belang is.
NHG
![]()
Met acht verschillende voedingspatronen waarmee zorgverleners de voedingsadviezen kunnen aanpassen aan de individuele wensen en behoeften van de persoon met diabetes (budget, religie, cultuur, overtuiging, kennis).
NDF




